Skip to content Skip to footer
Női férfi szerepek blog

Forrás: Pixabay

Küldetésünk

Örülünk a lehetőségnek, hogy létre tudtuk hozni ezt a felületet.

Célunk ezzel a bloggal, hogy olyan témát feszegessünk – nemi szerepek -, ami átkerült a politikailag korrekt kategóriába. E miatt úgy látjuk, hogy sokan nem gondolkodnak el rajtuk és szerintünk ésszerűtlenül van kezelve ez a terület.

Úgy akarunk őszinte, a puszta politikai korrektséget elutasító, más szemszöget mutató és a saját véleményünket képviselők lenni, hogy közben célzottan senkit se bántsunk meg. Úgy gondoljuk, ha valaki ezen túl is megbántódik, akkor ezen saját magának kell elgondolkodnia és a megbántódás okát saját magában keresni és nem a mi soraink vagy szándékaink között.

Emellett célzottan itt magyar felületet szánunk a nemi szerepek témakörének, amiről már sok, logikus és a józan észt használó anyag elérhető angolul. Valamint lehetőleg egy áttekintőt készíteni ezekből a témákból, több szemszöget felvonultatva, a saját véleményünket és meglátásainkat hozzátéve, következtetéseket levonva.

Ezek a küldetések a művészet céljainak is megfelelnek, ami pedig a tájékoztatás, az oktatás és az inspirálás. Amellett, hogy számunkra az önkifejezés kiváló eszköze is, főleg elgondolkozásra, utánanézésre és más szemszögek meglátására szeretnénk sarkallni.

De mégsem akarunk az “önkifejezés” annyira rugalmasan használt fogalma mögé rejtőzni, mert az sok esetben lehet teljesen öncélú, sőt akár káros is. Ahelyett, hogy a belső világunk automatikus ventillációja lenne ez a blog, értéket szeretnénk adni másoknak.

Az oldalt azért is hívtuk életre, mert úgy látjuk, olyan tendenciák dolgoznak most a világon a nemi szerepek területén, ami egyre jobban összezavar egyre több embert. Ez néha a tájékoztatás, a szabadság köntösébe bújik, de attól még az se nem lesz igaz, se nem hasznos.

Társadalmi missziónk

Visszaállítjuk a mélyen fakadó Női-Férfi értékeket, és elmossuk a zavarból keletkezett irányokat.

Ahelyett, hogy a blog népszerűsége és like-növelés érdekében érzelmeket generálnánk az írásainkkal, inkább gondolkozásra és utánanézésre szeretnénk inspirálni.

man-thinking-pipe
reading-woman

Fontos leszögezni, hogy amit leírunk, az alapvetően a saját véleményünk. Ne higgyétek el nekünk feltétel nélkül, hanem gondolkodjatok el rajta, nézzetek utána! Az utánajárást pedig segítjük, ahol tudjuk, hivatkozásokkal más cikkekre, videókra, de lehetőleg tudományos munkákra és könyvekre, hogy részletesebben utána lehessen olvasni a témáknak, látni, min is alapulnak a következtetéseink.

Ilyen módon, miközben más szemszöget adunk és “tanítunk”, mi is fejlődünk – ami kifejezetten céljaink között van -, többet megértünk a világból és másokból.

Valószínűleg legjobb igyekezetünk mellett sem fogjuk tudni a teljes igazságot képviselni, és a saját szürőinket maradéktalanul eltávolítani mondandónkból, mégis távol áll tőlünk, hogy bárkit is megbántsunk. Ha ez megtörténne, akkor bocsánatot kérünk, mert mi az általunk látott igazat közvetítjük.

Hiszen ahogy a tudomány számos területén nincs teljes egyetértés tudósok között sem, és ők is tévednek, nyilvánvaló, hogy mi is tévedhetünk, vagy hibásan értelmezhetünk, amik egyes esetekben kiigazításra kerülnek.

Ezzel a számos szándékkal szeretnénk egységes nézőpontot és szintézist alkotni a nemi szerepek kérdésében.

Igyekszünk a különböző nemi-szerep csoportokra a pontos szavakat használni, de mivel ezek folyamatosan széttagozódnak és változnak, ezt nem fogjuk követni. Ahogy írtuk, itt nem a politikailag korrektség a fő szempont, hanem az elgondokoztatás, a folyamatok és irányzatok valódi okainak a feltárása.

Elfogadjuk és számítunk rá, hogy sokaknak más lesz a véleménye. Ugyanakkor nem megengedett a kommentekben számos megnyilvánulás és forma, amit részletesen a Felhasználási feltételekben találtok.
Fantasztikus bejegyzés
0 +
Közösségi megosztás
0
Brilliáns szerző
0
Napi látogató
0

A csapatunk

AZ ELEMZŐ
Világéletemben meg akartam mindennek és mindenkinek felelni. Mikor ezt felismertem, elhatároztam, hogy olyan dolgokat fogok találni, amiben inspirációt, örömet lelek, amiben alkothatok. Bővebben >
Nemi szerepek az életen át

Ne maradj le szerepekről!

Iratkozz fel hírlevelünkre az elgondolkoztató cikkekért!