Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Egy különc srác feljegyzései film kritika plakát
Egy különc srác feljegyzései – film kritika
Az Egy különc srác feljegyzései a mai kor gimis tinijeit mutatja be az USA-ban, akik araszolva a felnőtt lét felé, nem a gyerekkor határán lévő gondtalanságot élik, hanem már tombol életükben a rengeteg szenvedés, a drogok, az elhagyatottság, és a gender mozgalom erős hátszele. Olvasd el, miről szól ez a szomorú, de reményteli történet!
Indiánok kultúrái anyai szerepek tipi wigwam gyerekek
Indiánok kultúrái – anyai szerepek
Az indián nőket a filmek gyámoltalannak ábrázolják, pedig szükség esetén – pláne gyermekeiket védelmező anyaként – szinte kivétel nélkül mind felvették a harcot. Ezen felül tápláltak, gondoskodtak, családot tartottak össze. Tudj meg róluk többet!
Indiánok apai szerepek fiú gyermek
Indiánok kultúrái – apai szerepek
Az indiánok főleg a sokat torzító indián regényekből híresek, de sokkal kevésbé ismert, hogy valójában hétköznapjaikban, különböző szerepeikben hogyan is viselkedtek. Mint például miként is működtek az indiánok apai szerepek terén. Tudj meg róluk többet!
Pszichológusok transz törvény tiltakozás segíteni akarókat büntetik
Pszichológusok hiábavaló tiltakozása: a spanyol transz-törvény a segíteni akarókat bünteti
A transznem-érzeten valóban segíteni akarást a Spanyol Kormány sokkoló mértékű büntetéssel sújtja. Pszichológusok tömegei tiltakoztak a spanyol transz-törvény ellen, elmagyarázva, hogy a nemi identitási feszültség (nemi diszfória) csak nagyon ritkán valós. Az esetek legnagyobb részében a személy szociális környezetére és pszichés állapotaira vezethető vissza, ami kezelhető lenne.
Nemi szerepek az életen át

Ne maradj le szerepekről!

Iratkozz fel hírlevelünkre az elgondolkoztató cikkekért!